Wednesday, May 09, 2012

UMPAMA LAYANG2

UMPAMA LAYANG2 YG MENGIKUT ARAH HALUAN ANGIN YG BERTIUP .KALAW TALINYA DITARIK KEARAH KIRI...KIRILAH IA PERGI BEGITU JUGA SEBALIKNYA......IANNYA HAMPIR SAMA DGN KEHIDUPAN KITA.....DI MUKA BUMI INI.APA BILA NAHODA TUMBANG MAKA KARAMLAH KAPAL TERSEBUT.......HANYUT DI BAWA ARUS AIR LAUT YG DERAS.LAYANG2 PUN BEGITU.....SEKIRANYA TALINYA TERPUTUS MAKA TERAWANG2 LAH LAYANG2 TERSEBUT TAMPA ARAH SERTA HALA TUJUANNYA.
JANGAN KITA CUBA UTK BERMEGAH-MEGAH DGN APA YG KITA MILIKI,
KERANA ITU PASTI AKAN LENYAP.....DAN LESAP SUATU HARI NATI....KERANA SEMUANYA DATANG DARI ALLAH...S.W.T....KITA SBG HAMBANYA HANYA BERUSAHA UTK MENDAPATKAN KEKAYAAN TERSEBUT,,,TETAPI ALLAH YG MENETUKANNYA....
NIKMATILAH...KEMEWAHAN YG ADA DGN SEPUAS-PUASNYA DAN BELUM TENTU LAGI APA YG KITA MILIKI AKAN BERKEKALAN...SEKIRANNYA KITA SENDIRI TIDAK MENGHARGAINYA.
HIDUP UMPAMA RODA, ADA YG DI ATAS DAN ADA YG DI BAWAH.....KEMUNGKINAN INSAN YG PERNAH BERASA KEMEWAHAN HARI INI PASTINYA AKAN MENGGALAMI KESUSAHAN SUATU HARI NANTI,,,BEGITU JUGA BAGI ORG YG HIDUP SUSAH..AKAN MENJADI SENANG.
KESIMPULANNYA....KITA JANGAN SEKALI-KALI BERBANGGA DGN HASIL TITIK PELUH YG BUKANNYA DATANG DARIPADA KITA SENDIRI...KITA BELUM PASTI ADAKAH KITA MAMPU UTK MEMILIKI KEKAYAAN YG SAMA SPT KITA MILIKI SEKARANG.....
BERGANTUNG KPD DIRI KITA SENDIRI...ITULAH.....LUMRAH ALAM....YG HARUS KITA HADAPI....

0 comments :