Saturday, February 09, 2013

Murahkah Air Mata Seorang WANITA...??

Greeting Text



MOOD Hajar agak tidak mengizinkan..entahlah...dengan tiba-tiba mo0d sedih melanda diri....
maka tanpa diundang sudah pastinya manik-manik air mata pon turut sama berkongsi rasa nie...mereka pon dengan rela mengalir syahdu....

kenapa hajar rasa cam nie..?? entahlah...mungkin sebab hajar terasa dengan sikap seseorang terhadap hajar...(~.~)...

ermm...biarlah rasa ini hajar simpan sendiri...cuma hari nie...tiba-tiba hajar terfikir....terlalu murahkah air mata seorang wanita nie..??? kenapa ye wanita terlalu mudah menangis...???

jadi...hajar search punya search....
INILAH HASILNYA....

~mengapa WANITA terlalu MUDAH MENANGIS~

"Saat Ku ciptakan wanita, Aku membuatnya menjadi sangat utama.Kuciptakan bahunya, agar mampu menahan seluruh beban dunia dan isinya, walaupun juga bahu itu harus cukup nyaman dan lembut untuk menahan kepala bayi yang sedang tertidur.

Kuberikan wanita kekuatan untuk dapat melahirkan bayi dari rahimnya, walau kerap
berulangkali menerima cerca
 dari si bayi itu apabila ia telah membesar.

Kuberikan keperkasaan yang akan membuatnya tetap bertahan,pantang menyerah saat semua orang sudah putus asa.

Kuberikan kesabaran jiwa untuk merawat keluarganya walau dia sendiri letih, sakit, penat, tanpa berkeluh kesah, dan seringpula untuk menghadapi kesedihan yg didapat dari orang yg dicintainya.

Kuberikan wanita perasaan peka dan kasih sayang untuk mencintai semua anaknya dalam
kondisi dan situasi apapun. Walau acapkali anak-anaknya itu melukai perasaan dan hatinya. Perasaan ini pula yang akan memberikan kehangatan pada anak-anak yang mengantuk menahan lelap. Sentuhan inilah yang akan memberikan kenyamanan saat didekap dengan lembut olehnya.

Kuberikan wanita kekuatan untuk membimbing suaminya melalui masa-masa sulit dan menjadi pelindung baginya. Dan melengkapi tulang dengan rusuk suaminya , bukankah tulang rusuk yang melindungi setiap hati dan jantung agar tak terkoyak.

Kuberikan kepadanya kebijaksanaan dan kemampuan untuk memberikan pengertian dan
menyedarkan bahawa suami yang baik adalah yang tak pernah melukai isterinya. Walau seringkali pula kebijaksanaan itu akan menguji setiap kesetiaan yang diberikan kepada suami agar tetap berdiri sejajar, saling melengkapi dan saling menyayangi.

Dan akhirnya, Kuberikan ia air mata, agar dapat mencurahkan perasaannya. Inilah yang khusus kepada wanita, agar dapat ia gunakan bila pun dia inginkan.
Ini bukan kelemahan bagi wanita, kerana sebenarnya air mata ini adalah AIR MATA KEHIDUPAN……
dan kecantikan seorang wanita jelas terlihat dari matanya
kerana matanya adalah PINTU HATINYA…tempat dimana CINTA ITU ADA....."



baca semua nie pon membuatkan air mata Hajar mengalir laju....baru sekarang hajar sedar...air mata yang selama ini hajar tumpahkan bukanlah air mata yang menunjukkan hajar adalah seorang yang lemah...ermm...hajar kena kuat..!!!

11 comments :

Sophia Hanyz.. said...

nice entry.
http://queen-sophia.blogspot.com/

Khaulah Awai said...

betul tu !
menangis senjata terbaik untuk lepaskan semua
and i use it all time i feel burden and ia buat i tenang ^_^
menangislah..dari kamu simpan dan pendam kemudian menjadi dendam
secebis nasihat dari kaum mu..
stay strong dear ! there still a lot kat luar sana..cool~~

Razil Tahir said...

air mata wanita memang berharga..
tapi yang salah guna buat lakonan palsu tue memang takleh terima..
tau la lelaki ramai takleh tengok perempuan nangis..

LUNA LANUN said...

nice header... btw song tu unnecessary la utk diletak dlm blog sbb akan melambatkan loading page blog anda. nnt visitor tak sempat nak tgk apa2 isi kandungan blog anda trus pangkah je blog anda sbb loading page lambat...

boleh rujuk sedikit perkongsian dalam blog sy ni utk menjadikan blog anda lebih mesra pengunjung...

Blogging Tips, The Do's and Dont's of Blogging...

LATEST ENTRIES
1. Handmade Headband - Garden Blossom
2. Resepi Kuih Penyaram Sabah
3. Handmade Headband - Rolled Rosettes
4. Handmade Headband - Satin Loops

Yasmin Aris said...

nangis ubat stress jugak v^^

Afiq said...

air mata tu satu anugerah sebenarnya

Ice Bucker said...

nanges dapat tenangkan aty..:)

notainsan said...

menarik...mengeluarkan air mata mampu membuatkan kita puas..

Maria Dolores Lopez Godoy said...

Wow your blog and your work is very beautiful, congratulations and kisses from Spain. follow me and I will follow back?

http://redecoratelg.blogspot.com.es/

Muhammad Faiz Mohamed Saaid said...

menangis tu bagus, tapi jangan selalu sangat, menangis lah didepan tuhan semasa berdoa, itu lebih baik

Nour Adieb said...

yg penting, wanita menangis x semestinya lemah. kan kan kan? :)