Tuesday, September 18, 2012

Mendekorasi blog bukan mudah !!!


Greeting Text



Helo helo! Apa khabar hari ni? Kepada readers yang membaca mana2 blog, korang mesti berpendapat, ada blog yang cantik dan buruk, ataupun dengan kata tidak menyinggung perasaan, korang cakap "simple". Simple ada makna ye! Haha.. Macam blog Hajar ni jugak, ada yang beranggapan blog ni cantik, kemas, dan ada jugak yang cakap biasa2 je.. Simple! Tapi sebenanrnya nak mencantikkan blog tu merana jiwa. Hahaha. Kita kena ubah template, ya? To all readers that doesn't have blog there. Dah dah, cakap orang puteh la pulak. Satu hal lagi, nak mencari tutorial nye pun susah gilerrr. Sebab apa hajar kata susah, buat pengetahuan korang, bukannya semua template tu sama ya. Ianya berbeza2. Kalau template dah berbeza, memang la rupa dia lagi berbeza. Jadi, walaupun tutorial berlambak kat encik google tu, bukan semua yang sesuai pada template kita. Ingat tu, BUKAN semua. Hehe


          Kalau korang pernah tengok mana2 blog yang sangat cantik tu, ianya mengambil masa yang sangat lama. Even orang tu dah pro. Takkan register blog tu, terus2 cantik. Tak ye! Kalau ada yang macam tu Hajar pun nak kan. Sape tak nak.. Buat pengetahuan korang jugak, blog Hajar ni tak salah baru sembilan bulan lebih kot.. Sebab buat ni masa akhir tahun 2011. Masa tu tak kisah sangat tentang blog2 ni. Tapi sekarang makin akrab pulak hubungan Hajar  dengan blog yang tercinta ni. Hahaha. Apa pendapat korang tentang rupa blog Hajar sekarang nih? Mesti tak kemas kan. Well, takde menu bar. Nabeel tak nak pasang. Menyusahkan bagi Hajar. Tengoklah nanti kalau rajinnn. Hehe
 bye...


7 comments :

Wanie Raina said...

ur blog is nice :)
pinkish lagii !! hehee..
btw, nice visiting here :D

MéuzAngelo™ XXIII said...

template yg simple bagus sebenarnye.. takde la berat sgt blog tu nnt.. bukan semua org pkai internet laju, bukan semua org pakai laptop power.. jujur saya ckp, blog ni view kat laptop saya agak slow.. sebabnye, ade dandruff berguguran, lagu dan animated gif.. mende2 tu yg buat blog kita berat.. biasenye org akan tekan pangkah terus bile lama sgt nk loading.. kat situ dh kurang pembaca..

kalau nak org ramai singgah blog kita, kene la bagi dorang selesa :)

wong konsel said...

Happy blogging

Icahbanjarmasin said...

Ziarah disini bagus nian blog awak ni salam ukhuwah dari INDONESIA.

Arif Albagani said...

blog nie sangat lain dengan blog saya...:)
nak kata blog nie simple, mgkn blog saya lagi simple...

tak caya try jenguk laa ye ..huhu

Rosak Saraf Otak - Derita Adam

Yasmin Aris said...

blog awk comel ^^

akubiomed.com said...

Hati-hati menghiasai blog. Minimalist adalah pilihan. Tak guna blog sara dengan perkara yang tidak diperlukan. Blog berat dan susah hendak komen dengan password anti spammer kurang digemari.